Har du lyst til at komme ud i det blå, så er det måske en god idé at vælge at tage en uddannelse inden for det blå erhverv, eller det blå Danmark, som det også nogle gange kaldes.

Det dækker over transport- og shippingfagene, som fylder rigtig meget i dansk erhvervsliv. Og det er samtidig fag, der giver dig gode muligheder for at blive udstationeret i andre lande, hvis du gerne vil prøve, om vingerne kan bære.

Hvis du vil gå denne vej i din karriere, så skal du søge ind i en shippingvirksomhed som shippingelev. Det er en uddannelse, hvor du kombinerer praktisk virke i virksomheden med ophold på skole, og så kan man bygge ovenpå med eksempelvis et forløb som shippingtrainee, der sigter mod at kvalificere dig til et lederjob i branchen. Vil du i det hele taget opad i karrieren inden for transport og shipping vil du også ofte blive opfordret til at tage en HD eller måske en MBA, så du kvalificerer dig til de mest udfordrende jobs.

Der findes rigtig mange danske virksomheder inden for transport og shipping, og selv om en virksomhed som Mærsk eller DSV stikker op som fyrtårne i branchen, behøver det ikke at være der, du tager din uddannelse. Det vigtigste er, at du finder et virksomhed, der matcher dine ambitioner. Vil du ud i verden, så er det nok snarere en shippingvirksomhed inden for søtransport, du skal vælge, end en virksomhed, der fragter gods på de danske landeveje. De fleste virksomheder inden for shipping og transport arbejder imidlertid internationalt, så uanset hvilken du vælger, har du gode muligheder for en spændende karriere.

Shipping kræver systematik og en evne til at holde hovedet koldt også i stressede perioder. Især søtransporten er stadig afhængig af vind og vejr, så man skal være i stand til at agere fleksibelt for at få alting til at fungere optimalt.

Divi