De seneste par år har vi mennesker for alvor opdaget, hvor afhængige vi er af transport- og shippingbranchen. Udbruddet af coronapandemien har medført, at forsyningskæden er blevet slået i stykker, og vi oplever pludselig, at det ikke altid er til at få fat på de varer vi gerne vil have, så hurtigt som vi plejer at kunne få fat i dem.

Vi har dermed opdaget, at det at få transporteret varer frem til den rette modtager, og i særdeleshed til den rette tid, er en kunst i sig selv, som kræver stor ekspertise og indsigt. For mange unge har det betydet, at de i stigende grad er begyndt at se på transport og shipping som en spændende mulighed for at gøre karriere. Ikke mindst her i Danmark, hvor ‘Det Blå Danmark’ fylder rigtig meget i erhvervslivet og står for en fjerdel af de danske eksportindtægter. På mange måder et lidt skjult erhverv, men til gengæld et meget vigtigt et af slagsen.

Ofte vil man vælge at klæde sig pænt på, når man arbejder inden for transport og shipping. Måske skal man endda deltage i firmaets nytårsfest, og her kan man finde lækkert, flot tøj hos https://www.na-kd.com/dk, som passer til enhver lejlighed. Det er vigtigt at vælge sin stil med omhu. Hos NA-KD har man alle muligheder for i fred og ro at udforske mulighederne og vælge det, der passer til lejligheden.

Til lands, til vands og i luften

Transport og shipping foregår i dag både til lands, til vands og i luften. Mange af de store rederier, som traditionelt har sejlet på verdenshavene, tilbyder nu også at hjælpe deres kunder med den samlede transport fra afsendelsessted til modtager, uanset hvor i verden de to steder befinder sig. Når man vælger at gøre karriere i transport- og shippingbranchen, får man dermed mulighed for at komme til at arbejde i de grene af transporterhvervet, som tiltrækker en mest.

Mange unge mennesker er fascinerede af livet til søs, og med nogle af de største og mest professionelle rederier på dansk grund er der gode muligheder for at gøre karriere i den gren af transportbranchen. Det store fyrtårn i branchen er naturligvis A. P. Møller, også kendt under det verdenskendte navn ‘Maersk’, men der er masser af andre rederier, som også kan udgøre en god karrierevej for et ambitiøst ungt menneske. Shipping giver mulighed for at komme til at arbejde internationalt, så vil man prøve at arbejde i udlandet, vil der ofte være spændende muligheder at gribe efter hos de fleste rederier.

En karriere som ansat i et transportfirma på land, kan ligeledes vise sig at være interessant. I Danmark har vi store koncerner, som opererer på verdensniveau, og de rummer alle muligheder for karrierebevidste kandidater. Inden for dette felt er DSV den helt store spiller. Og selv om flytrafikken har lidt under de seneste par års forskellige restriktioner, fragtes der stadig masser af varer i luften, så vil man arbejde inden for luftfarten, er der også gode muligheder i denne del af transport- og shippingbranchen.

Divi