Har du altid interesseret dig for køretøjer og alt der har med transport at gøre? Og finder du shippingbranchen interessant? Så overvej at gøre karriere i branchen. Der er gode muligheder for at gøre sig gældende, og karrieremulighederne er mange. I første omgang handler det derfor blot om at finde ud af, hvor præcist du vil gøre karriere. I denne artikel har vi derfor samlet en liste med tre mulige fremtidige karrieremuligheder inden for transport- og shippingbranchen.

Bliv pakkeomdeler

Er du frisk og fuld af energi, og kunne du godt tænke dig et liv på landevejen, hvor du langt hen ad vejen var selvkørende? Så overvej at blive pakkeomdeler. Her består dit job i at fylde din bil op med kundernes pakker, for derefter at levere dem i lokalområdet. I løbet af en typisk arbejdsdag kommer du til at bevæge dig en del, og du skal have servicegenet i orden, eftersom du skal levere masser af pakker til kunderne. Fordelen ved jobbet er, at du undervejs på ruten kan slappe af og koble fra. Når først du kommer ind i en rutine, kan du endda lytte til podcasts og lydbøger mens du er på landevejen. Ikke så skidt endda, vel? Overvej derfor om dette kunne være et job for dig.

Levér blomstertapet og andre spændende varer direkte til kundernes hoveddør

Meget tyder på, at jobbet som pakkeomdeler er relativt fremtidssikret. Internethandlen boomer nemlig fortsat, og intet tyder på, at danskerne har tænkt sig at stoppe med at handle online. Noget af det der bliver solgt meget af for tiden, er blandt andet flot blomster tapet fra internetbutikker såsom familietapeter.dk. Hvor man før i tiden var tvunget forbi den lokale boligbutik, kan man nu om dage handle alle sine blomstertapeter online, lige når det passer en selv. Det er smart, og det giver gode karrieremuligheder for dig i transport- og shippingbranchen.

Bliv lagermedarbejder

Du kan også vælge at arbejde på et stort shippinglager. Her ankommer varer fra hele verden, og det er dit job at sortere dem samt håndtere de store mængder gods og varer som kommer ind i løbet af dagen. Det er et overraskende udfordrende job, så måske kunne det være noget for dig.

Stift din egen transportvirksomhed

Der er naturligvis langt flere end blot tre mulige karriereveje at gå, såfremt man ønsker at arbejde i transport- og shippingbranchen. I denne artikel ser vi dog kun på tre karrieremuligheder, og den sidste går på, at du kan stifte din egen transportvirksomhed.

Hvad siger du f.eks. til at stifte din egen flyttevirksomhed? Til at starte med skal du købe lastbiler og varevogne, samt naturligvis have ansat nogle dygtige flyttemænd. Herefter vil din ypperste opgave bestå i, at transportere folks personlige ejendele til deres nye bolig. I et job som chef for en flyttevirksomhed skal du evne at holde mange bolde i luften, og samtidig skal dine flyttemænd yde kundeservice af højeste klasse. Overvej derfor om en tilværelse som indehaver af en transportvirksomhed måske kunne være noget for dig.

Divi