Der kommer flere og flere iværksættere i Danmark. I 2018 blev der oprettet intet mindre end 19.800 nye iværksættervirksomheder, og deriblandt var der mange transportvirksomheder. Du kan også starte en transportvirksomhed op og i denne artikel kan du læse om hvordan du kan komme i gang.

Har du analyseret markedet?

Det er vigtigt at du analysere markedet, når du starter en ny virksomhed. Kun 45,7 procent af de danske virksomheder overlever den første periode på tre til fem år og det skyldes især manglende markedsanalyse. Måske er din ide blevet prøvet før og hvis det er tilfældet, kan du undersøge, hvordan du kan bringe din ide ud i verden.

Vil du arbejde på fuld tid?

Først og fremmest bør du beslutte om din virksomhed skal være fuldtid eller en hobby. Hvis du forventerat have en omsætning på mere end 50.000 DKK inden for en periode på 12 måneder, er der et krav til at du CVR-registrerer din virksomhed.

Dette skyldes at det anses som værende fuldtid, når du har en omsætning på over 50.000 DKK på en periode på 12 måneder. Hvis du derimod regner med en omsætning på under 50.000 DKK, vil der være tale om en “hobby” og i dette tilfælde er det ikke et krav at CVR-registrere virksomheden.

Har du lagt en plan?

Det er vigtigt at du skaber en forretningsplan, som er din røde tråd, som du kan og bør følge, når du tager beslutninger. Du kan naturligvis løbende justere din forretningsplan, men det er essentielt at du har noget at holde dig til, når du starter en ny virksomhed op.

Har du lyst til at tegne et erhvervslån?

Mange nye virksomheder drejer nøglen om, når de mangler penge. Derfor kan du måske komme bedre fra start ved at tegne et virksomhedslån, som kan hjælpe dig på rette vej. I stedet for at være bange for at bruge penge, kan du tegne et lån, som kan hjælpe dig med at investere i fx markedsføring og at bygge et solidt team i din nye transportvirksomhed.

Du kan også gå på jagt efter investorer, men her kræver det muligvis at du kigger mod udlandet. I Danmark bliver der ikke investeret lige så meget i nye virksomheder, som i fx USA. I USA bliver der især investeret i unge virksomheder, så de kan vokse hurtigt. Men hvis du ikke kan finde investorer, kan du altså vælge et erhvervslån, så du selv kan investere i din transportvirksomhed.

Vær åben for at lære mere

Når du springer ud i rollen som iværksætter, skal du være åben overfor at lære mere. Danske Nicki Friis underviser andre i iværksætteri og han fortæller at mange virksomheder ofte ender med at bygge succes på noget helt andet, end det der var den oprindelige ide. Derfor er det vigtigt at du har en evne til at blive ved med at lære nyt.

Divi