Maritimt Vestsjælland

You are here: Home Nyheder Hvalerne i Storebælt er blevet berømte

Nyhedsoversigt

Hvalerne i Storebælt er blevet berømte


Fra venstre : Hans-Jørn Andersen, Korsør Turistråd, og de tre vindere Marianne Jensen, Gørlev, Gunnar Jensen, Sorø (her repræsenteret ved hans søn),Tom Poulsen, Omø, Lis Bager Christensen, Slagelse Turistforening,  Renny Rosenlund og Carl Emil Frederiksen begge fra Skælskør Turistforening. Fotograf: Georg Hemmingsen.


Hvalerne i Storebælt har været yderst populære hen over det sidste halve års tid. Der er dog ikke tale om hverken Blåhvaler, finhvaler eller pukkelhvaler, der vejer alt fra 20 til 120 tons. De populære hvaler her i Storebælt er marsvin, som er en af de mindste af alle tandhvaler.

Marsvinet Martin er Storebælts svar på delfinen Flipper.
De fleste kender nok delfinen Flipper, og her i Storebælt er svaret på delfinen Flipper – Marsvinet Martin.

Maritimt Knudepunkt Storebælt har i forbindelse med projekt Maritim Synlighed formået at gøre opmærksom på Storebælts mange marsvins, som i et led i at sætte fokus på familieturismen i området. Maritimt Knudepunkt Storebælt udbredte tidligere på året en efterlysning af marsvinet Martin, som sidst var set ved Agersø.

Slagelse Kommunes tre turistforeninger udloddede i sommer en dusør blandt dem, som indsendte billeder eller video af marsvinet Martin. Efterlysningen blev igangsat på de sociale medier og signalementet var et næsten fuldvoksent marsvin på ca. 1,6 meter med en vægt på ca. 50 kg med trekantet rygfinne.

Den utraditionelle markedsføringsidé spredte sig hurtigt viralt via Maritimt Knudepunkt Storebælts hjemmeside, aviser og på de sociale medier og der blev skabt en større bevidsthed i lokalsamfundet om de mange marsvin i Storebælt. VisitVestsjælland kan ligeledes berette om en øget efterspørgsel på Hvalsafari med turbåden Skjelskør V, som gennem den smukke Skælskør Fjord og rundt i Storebælt sejler rundt for at spejde efter marsvin.

Torsdag den 13. november kl. 15 overrakte turistforeningerne fra Korsør, Skælskør og Slagelse så de tre heldige vinder deres Købstads gavekort ved en lille seance hos VisitVestsjælland i Slagelse.

De heldige vindere blev:

Billede 4: Gunnar Jensen, Sorø (valgt af Skælskør)
Billede 11: Marianne Jensen, Gørlev (valgt af Korsør)
Billede 19: Tom Poulsen, Omø (valgt af Slagelse)

Se alle billeder her