Kalundborg - Maritimt Vestsjælland

lystbaadehavnelogo

Error
  • Error loading feed data
You are here: Home Havnen Om Kalundborg havn

Om Kalundborg havn

Kalundborg Havn er en travl og driftig erhvervshavn, med masser af daglige anløb og afgange, af snart sagt alle typer skibe, bl.a. supertankere op til 275 meter og med betydelig dybgang - cargoskibe - supplyskibe - lodsbåde - krydstogtskibe og færge til Samsø, samt ikke at glemme lystbåde, som der er en del af.

Vesthavnens Baadlaug, position 55.40.39 N - 11.04.59 Ø, råder over godt et par hundrede pladser, fra de små joller, til anseelige sejl - og motorbåde, og vi finder altid plads til gæstesejlere. De fleste pladser er pælepladser mod kaj eller flydebro, men fartøjer kan også ligge langskibs, såfremt der er plads. Der må ikke anløbes på det sydlige estakat spærret med minestrimler.

"Vores" lille havn gennemgår en spændende fremtid, da den er overgået i kommunalt regi, og forventet delvist selvstyre fra Baadlauget - den af mange kendte silo er nedrevet, og skal give plads til rekreativ udvikling på arealerne op til Vesthavnen - alt er på tegnebordet i skrivende stund, og forslag/ideer er mangfoldige.

Erhvervsfiskeriet i Kalundborg, er som så mange andre steder, nærmest en død sild, men vi har en lille flåde af ihærdige  fritids garnfiskere, som bidrager til liv og hygge på havnen med deres både og grej, og mange slår gerne en lille sludder af.

Ved siden af Vesthavnens Baadlaugs lokaler findes en velassorteret fiskeforretning, med mange spændende ting i køledisken, og de klarer også et færdiglavet måltid mad over disken i normal åbningstid.