Kalundborg - Maritimt Vestsjælland

lystbaadehavnelogo

Error
  • Error loading feed data
You are here: Home Gæstesejlere Indsejling

Indsejling

Kalundborg Havn og Vesthavnen kan besejles nat og dag - i næsten alt slags vejr, men vær opmærksom på, at fjorden også kan vise tænder, og vinden kan drille.

Det anbefales at holde sig nord eller syd for den markerede dybvandsrute gennem fjorden, -en supertanker slår store huller - men de fleste store erhvervsfartøjer går ind og ud på den sydlige rute uden for markeringen af dybvandsruten, så opmærksomhed kræves, da de ofte går stor fart, og ikke manøvrerer så hurtigt som en lystsejler.

De fleste lystsejlere anløber havnen uden problemer, men det anbefales at følge bøjerne efter dybvandsruten, da der findes grundt vand ved spidsen af Gisseløre, modsat kraftværkets, altså din bagbords side - ligeledes anbefales det, at runde den røde bøje med bagbord, helt inde ved færgelejet, før du drejer op mod Vesthavnen langs kajen. Umiddelbart ser det ud som der kan sejles direkte mod nord mod Vesthavnen efter behørig runding ved Gisseløre, men et gammelt estakat er fjernet, og det kan ikke garanteres, at der ikke findes en gammel overset pæl under vandspejlet - så følg hovedvejen, så kommer du sikkert i havn :-)